Select Page

Studenten zijn niet de rijkste reizigers en, dit inzien, begint de reisindustrie speciaal geprijsde pakketten beschikbaar te stellen voor studenten. Met een universiteits-ID en een beetje tijd besteed aan onderzoek is het mogelijk voor studenten om een ​​aantal geweldige reisaanbiedingen te vinden.

Verschillende reisbureaus zijn gespecialiseerd in het boeken van studentenreizen. Het is een uitstekend idee om met een van deze bureaus samen te werken, omdat ze goed op de hoogte zijn van wat er momenteel voor studenten wordt aangeboden.

Voor een tussenjaarsreis kan een studentenreisbureau een reisschema voor de lange termijn plannen. Inbegrepen in het pakket zijn reserveringen voor luchtvaartmaatschappijen en hotels of herbergen plus kortingskaartjes voor lokale attracties en bezienswaardigheden. Deze pakketten kunnen voor elke reiziger worden geïndividualiseerd.

Luchtvaartmaatschappijen herkennen studentenreizigers ook enorm. Kaartjes met korting zijn verkrijgbaar met een universiteits-ID. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben speciale beloningsclubs voor studenten, waarmee ze kilometers van luchtvaartmaatschappijen kunnen verdienen.

Ze bieden ook creditcards die studenten airline miles geven voor elke uitgegeven cent. Als een student een reis plant waarbij veel vliegreizen betrokken zijn, kunnen gezinsleden ook een creditcard van een luchtvaartmaatschappij krijgen en hun mijlen overdragen aan de student voordat hij zijn vluchten boekt.

Een insider-truc waar veel studenten zich niet van bewust zijn, is stand-by reizen. Wanneer een student de tijd heeft, en velen doen tijdens het tussenjaar reizen naar het buitenland, kunnen ze stand-by vliegen. Als er extra zitplaatsen beschikbaar zijn op een vlucht, kan een student een ticket kopen, meestal voor minder dan £ 100, en op de vlucht springen.

Als de vlucht is geboekt en alle passagiers verschijnen, kan de student gewoon wachten tot de volgende vlucht. Reisexperts zeggen dat dit een van de goedkoopste manieren is om te vliegen als je de tijd hebt.

Hotels proberen geld te verdienen op de studentenreismarkt en te concurreren met hostels. Standaardkamers kunnen geboekt worden met korting met een student-ID. Hotels bieden ook arrangementen met rondleidingen en kaartjes voor lokale attracties en maaltijden. Het beste idee voor goedkope accommodatie is om een ​​huisgenoot te overwegen.

Het splitsen van de verblijfskosten kan veel geld besparen en een student in staat stellen om in een centraler en mooier hotel te verblijven. Eenmaal op hun reisbestemming zullen de meeste studenten de bezienswaardigheden willen zien.

Als de student nog geen kortingsattractiepakket heeft ontvangen van zijn reisagent of hotel, kan hij veel kortingsbonnen en aanbiedingen vinden op lokale websites. De meeste attracties en bezienswaardigheden hebben gereduceerde studententarieven en wanneer deze worden gecombineerd met kortingsbonnen, bieden ze een reële besparing.

Een laatste tip is om een ​​wereldwijde mobiele telefoon en voorafbetaalde minuten te kopen voordat je naar huis vertrekt. Wereldwijde mobiele telefoons zijn niet duurder dan normale mobiele telefoons en zullen behoorlijk wat besparen op roamingkosten.

Hotelnobel.nl